Piispanhuvila- Mitinhiekka

Piispanhuvila oli helppo jättää taakse ja lähdimme lyhyelle koneajelulle kohti Mitinhiekkaa. Samassa laiturissa yötä ollut Norppa -merkkinen moottorivene meni meidän edellä rauhalliseen tahtiin. Hörpimme kahvia ja ihastelimme maisemia ja minä kiikaroin sitä kadottunnutta norppaa. Yht´äkkiä moottorivene pysähtyy ja koko venekunta nousee pällistelemään jotakin mitä minä en näe. Ajelemme hiljaa siihen viereen, kun he hymy huulilla kertovat nähneensä norpan. "Se oli tuossa ihan puolen metrin päässä. Viikset vipattaen. Juuri sukelsi, että voi sen ehkä vielä nähdä."


No hehheh. Ei sitä näkynyt. EI NORPPIA OLE OLEMASSA! Meille valehdellaan nyt silmät suurina vain... phyh.


Minä en siitä kuitenkaan nyt ota mitään ongelmaa. En ota. Me aiomme nauttia kesästä ilman norppia. Keula kiinni Mitinhiekkaan ja ajatukset muualle.
   


Mitinhiekassa on grillikatos sekä huussi. Ei muuta. Paitsi upea hiekkaranta ja rinteet sinisenä mustikkaa!


Mustikan perkuu paikka.


Kirkas vesi, onnellinen lapsi.

                      Sääennusteet lupasivat kovia pohjoisen puoleisia tuulia. Saimme perän suoraan tuuleen, joten siitä olisi helppo lähteä kohti Puumalaa. Pyykinpesupäivä tulossa. 


Sen verran vesi on jäähtynyt, että vaikka lapset voisivat uida siellä itsensä norpiksi, niin pakko on välillä lämmitellä. Otto ei ole samaa mieltä.


Grillikatokselle sai viriteltyä vähän pressua niin ei tuuli ja sade kiusannut liiemmin.


Tuo kuvassa näkyvä moottorivene on Norppa. Niitäköhän ne täällä näkee? Kuka on väittänyt, että se olisikaan hylkeen kaltainen eläin? Tuokin, suorastaan röyhkeä mies kävi kalassa ja kun hän tuli takaisin... oli nähnyt norpan. Ihan tuossa vieressä. valehteli... ihan varmasti.

Kommentit

 1. Pakko kehua, minä näin tänään merellä hylkeitä lauman =)

  VastaaPoista
 2. Ne onkin aitoja ja oikeita. Hylje ei ole legendaa. Niitä minäkin olen nähnyt, vaan en yhtään norppaa. En tosin ole nähnyt laumaa hylkeitä. Sekin olisi kiva.

  VastaaPoista
 3. Ne onkin aitoja ja oikeita. Hylje ei ole legendaa. Niitä minäkin olen nähnyt, vaan en yhtään norppaa. En tosin ole nähnyt laumaa hylkeitä. Sekin olisi kiva.

  VastaaPoista
 4. 4 viikon retkiveneily Saimaalla päättyi 8.8. Lappeenrantaan. Reissun aikana nähtii 7 norppaa, hienoin havainto 35 metrin päässä ankkuripaikasta olleelle luodolle kiivennyt aika kookas norppa, joka aikansa touhuttuaan ja tuhistuaan jäi siihen yöksi....
  terv. Saimaaseen ihastunut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joudun siis nöyränä myöntämään, että niitä on olemassa (onneksi) ja että me emme vain nähneet niitä. Olitteko moottoriveneellä? Minulle kerrottiin, että purjevene on liian hiljainen norpalle... ehkä on pakko mennä ensikesänä takaisin, who knows! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kaunissaari-Kotka-Santio

Ångestö MK

Kesä 2018