Loma alkaa Kotkan kaunissaaressa

Loma on vihdoin alkanut.
Pääsimme perjantaina lähtemään satamasta puoli viiden aikaan. Tuuli oli ihan mainio ja posottelimme pitkälle yöhön, jopa kahdeksan tuntia (41M).
Lapset kömpivöt kukin nukkumaan omia aikojaan ja me päätimme nukkua muutaman tunnin Byönissä Porvoon edustalla. Aamulla kello helähti kuudelta ja nostimme purjeet kojti Kotkaa. Päätimme, että sää määrittelee etenemisen, joten emme olleen aamulla vielä varmoja missä olisimme illalla.
Vaihtelevan tuulen voimalla pääsimme Kotkan Kaunissaareen.
Tiesimme sataman olevan vähän ahdas ja saattoi ehkä jännittääkin, onko meille paikkaa.
Tuuli yltyi klassisesti siinä vaiheessa kun oli rantautumisen aika, mutta selvisimme siitä hienosti ja saimme aisapaikan läheltä rantaa.Täällä maksaa päivän pysähdys 5€ ja yö 18€ (2013). Yömaksuun kuuluu suihku ja sähkö sekä pesutupa. Ihan en ole varma pesukoneesta, mutta hyvät nyrkkipyykkipaikat ainakin on.

Saaristolaismueseo (kuva yllä ja alla) maksaa 2€ lipaaseen. Mielestäni mainio museo!Tämä on kyllä maineensa veroinen paikka. Emme tällä kertaa syöneet kuuluisaa pizzaa vaan popsimme erinomaisen  vuohenjuustosalaatin veneessä.Kaunissaaressa on kaunista. Tämä muistuttaa Virossa sijaitsevaa Kihnua. Kauniit mäntymetsät tuoksuvat huumaavilta ja ranta saaren pohjoispuolella on erinomainen ja puhdas. Täällä on asutusta ja lomakylä, mutta jos minä tulisin tänne ilman majoitusta, yöpyisin jossakin näistämuutamista majataloista. Viihtyisä huone lämpimällä aamiaisella. Ei paha.Satama on taas aika tuulinen paikka, mutta hyvät aallonmurtajat pitävät nimensä mukaisesti aallot poissa. Tuuli saattaa painaa venettä ja meillä rantautuminen voisi olla haastavaa, koska tilaa b-suunnitelmille ei oikein ole.Maalaistunnelmia ja härpättimiä. Ne on kaikki kuvattava. Tämä vain makupaloina. Arkistoista löytyy vaikka minkälaisia!

Laituriin päästyä on kaikki palvelut ihan tuossa vieressä. Baarista voi vuokrata saunaa, mutta emme kaivanneet sitä nyt, joten en tiedä hintaa tai saunan laatua.Kuvat lisään, kun pääsen wlanin päähän, mutta huomiona, että 3g toimii erinomaisesti. (Lisätty kuvat! Päästiin vasta Savonlinnassa hoitelemaan tämä pakollinen...)kahden kilometrin päässä vieralaiturista on upea hiekkaranta. Matkalla apettiin pari hyttystä, paarmaa ja muutama mustikka. Siis mustikat syötiin.


Ranta ja Kippari.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesä 2018

Ångestö MK

Kifskär itäsatama, Merikarhut