Kaunissaari-Kotka-Santio

Kaunissaaresta lähdettiin mieli kirkkaana kohti Kotkan mainiota saunaa. Kuvia ei täältä ole tällä kertaa.

Kotkassa on yksi Suomen parhaista saunoista. Ei niinkään löylyjen vuoksi (jotka nekin ihan hyvät), mutta sen perheystävällisyyden vuoksi. Kokeilkaa! Kotka on muutenkin ihana paikka ja sieltähän saa sitten ihan kaiken, mitä ihminen tarvitsee. Mainio paikka tankata vene ja ottaa suunta kohti Santion rajanylityspaikkaa.

Purjeilla kiikuttiin Santioon myöhään yöllä. Jostain syystä olimme varmoja, ettei laituriin saa kiinnittyä ja olimme valmistautuneet jäämäänm lahteen ankkuriin. Jo matkan päästä kuitenkin kiikaroimme pari muutakin mastoa ja pikkuhiljaa lähestyttäessä huomasimme, että laituri olikin täynnä rajanylittäjiä.

Kylkikiinnityimme Venäläisten purjehtijoiden avustuksella. Tilanne oli koominen, sillä heidän veneensä oli niin paljon pinemepi kuin meidän vene, että se jäi köysien väliin. Muutama yöstä jäljelle jäänyt tunti nukuttiin makeasti ja rauhallisesti. Kello pärähti aamulla puolen kahdeksan aikaan ja samalla rajavartiolaitoksen miehet ajelivatkin jo työmaalle ja passeja tarkastelemaan.

Venäjän aluevesillä ei saa veneillä kuin 8-22, joten se asetti meille hiukan aikataulullisia haasteita. Purjevene kulkee vain se ntietyn nopeuden. Solmut ei päätä huimaa joten vähän jännitti, että miten on, joudutaanko yöpöymään sulkujen alapäässä Juustilassa.

Saimaan kanavassa veneilystä tarkemmat ohjeet linkin takana.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesä 2018

Ångestö MK

Lappeenranta - Ilkonsaaret - Ruuhunsaaret - Puumala