(2012) Gotlannin kautta Ölantiin.

Nynäshamnin ihana sauna vaihtui mukavaan purjejdussäähän. Olimme jo ottaneet kurssin kohto Gotlantia ja päivitelleet hyvää tuuria sään suhteen kun pikkukippari heräsi oksennuksessaan päiväunilta. Tulenpunainen poika päätti meidän puolesta siirtää Gotlanti seuraavaan päivään. Olimme muutaman tunnin päässä Nynäshamnista Öjan saaren kärjen majakan liepeillä.

Kurvasimme saaren länsipuolelle pieneen vierasvenesatamaan hoitohommiin. Aivan upea pieni lahti. Hyvin merkitty sisääntulo ja poijukiinnitys. Palveluita emme uskoneet sieltä löytyvän, mutta olimme väärässä. Satamakapteeni tuli pyytämään maksua sillä hän oli laittamassa putiikkia kiinni. 140kr hintaan kuului lämmin suihku, wc, tiskausmahdollisuus (tiskiaineetkin talon puolesta) sekä jätehuolto.


Se mitä saaresta näkyi veneen kannelta ja vessamatkalla oli upeaa. Jopa tämä "valtava" hämähäkki, josta oli lasten mukaan pakko ottaa kuva. Valitettavasti kipeä lapsi piti meidät pääsääntöisesti veneessä.

Seuraavana aamuna lähdimme aamiaisen jälkeen kohti Gotlantia ja Visbytä. Kuten meidän tapaan on kuulunut, jouduimme kryssimään. Keli ei ollut kuitenkaan huono, vaikka koko muu miehistö kärsikin välillä pahoinvoinnista. Kippari ei sellaista tunne, ja on varma, että me muut kärsimme henkisesti enemmän, kuin fyysisesti.

...jatkuu...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesä 2018

Ångestö MK

Kifskär itäsatama, Merikarhut