Karujärvi, Saaremaa

Kun Otto syntyi 2011 kesällä kävi meille haaveri. Vene joutui telakalle yllättäen ja meille jäi lomaa ilman venettä. Koska Kuressaarella on meille suuri merkitys (jos joku ei sitä ole aikaiemmista postauksista huomannut), niin päätimme silloin vuokrata viikoksi loma-asunnon ja ajella saari kerrankin läpikotaisin. Sillä reissulla tämä alla oleva snorklaaja pääsi ensimmäisen kerran Karujärjvelle uimaan.


Tällä kertaa olimme omalla veneellä (niin on vaan paljon parempi), mutta saimme kyydin Kipparin hyvältä ystävältä. Karujärvi on melko pieni, mutta kirkasvetinen järvi.


Karujärvi on samalla leirikeskus, jossa oli nytkin paljon vieraita ja kovasti menoa ja melskettä. Paikalla voi yöpyä asuntoauoilla, mutta pääsääntöisesti laavuiksi naamioiduissa mökeissä lattialla nukkuen. 


Vähän kyllä tuli nostalgiset tunnelmat pitkistä lankkupöydistä ja penkeistä, leirihälinästä ja tietystä tuoksusta joka koostuu uimisesta, nukutuista vaatteista ja iltatulista maustettuna ihan hitusella onnellisuutta.


Karujärvellä oli saunakin. Tai lämmittelyhuone johon pääsi jos oli maksava leiriläinen. Ranta on karkeaa hiekkaa jota löytyy vieläkin joka paikasta! 


Kioskista sai kylmää olutta ja pientä purtavaa. Mielestäni järvelle kulkee joku bussikin Kuressaaresta. Eli palvelut ovat kohdallaan, kuten fiiliskin. Vähän ehkä olin asitivinani Kuusijärvi (Vantaa) meininkiä, paitsi täällä on puhtaampi vesi.


Wilman kuva kohteesta yllä. Olisimme ottaneet kuvia enemmänkin, mutta vesikamerasta oli tottakai patterit loppu.

Kommentit

  1. Kuullostaa ehdottomasti tutustumisen arvoiselta paikalta!

    VastaaPoista
  2. Suosittelen. Vesi on upeeta ja paikassa on tosi makee fiilis. Virolaista lomatunnelmaa ilman Suomalaista oluen lipittäjää.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesä 2018

Lappeenranta - Ilkonsaaret - Ruuhunsaaret - Puumala

Ångestö MK