Maston nosto mutta kuka varasti kaiken kaasun?

Tämä on niitä päiviä mitä odotetaan talvella kuin kuumeinen kissa.

Masto oli peiteltynä EPS:n satamassa ja se oli talvehtinut oikein hyvin. Tänä vuonna kukaan ei lainannut sakkeleita tai muita melko tärkeitä osia, vaan se sai levätä talven yli koskemattomana. (Yhtenä vuonna mastosta pöllittiin talven aikana etustaagin t-kappale joka kiinnitetään mastoon) o_O
 

Apumies (velimies) ja minä vahasimme maston, mutta tällä kertaa älysimme jättää veneen sisälle tulevan osan vahaamatta. Tämän pointti aukeaa kaikille niille, jotka ovat viettäneet aikaa purjeveneen sisätiloissa seilin aikana. (Purjeveneessä, jossa masto menee kannen läpi.).


Antennikin on kiinni.


Maston nostaminen on helppoa silloin, kun on mukana osaavia tyyppejä kuten kuvassa alla. Tämän kaverin on parempi asua hollilla for eva tai ainakin niin kauan, kun meidän mastoja nostellaan. Kiitos myös perämiehen pikkuveljelle.


Duunaaminen ei lopu siihen, kun masto on ylhäällä. Vielä uupuu puomi ja purjeet.
 

Vene kurvattiin takaisin omaan laituriin ja puomi nykäistiin paikoilleen. 
Purje läpättää leppoisasti paikallaan. Se näyttää hyvältä ja tuntuu hyvältä. Mikä parasta. Sain testata uudet purjehduskenkäni. Ei tosin ihan in action. Pitoa löytyi kuitenkin jonkin verran, eikä jalat olleet pahemmin rakkuloilla. Totuus roiskii silmiin vasta kun pääsee merelle tositoimiin, mutta ennen sitä... hyvältä tuntuu.

 
Seuraavan kerran postataa siitä kun vesillä on kivaa. Siihen asti, näkemiin.

Kommentit

 1. Voi että mahtavaa, kun ootte saaneet veneen vesille. Tässä vaiheessa vuotta sitä lukee merenkulkijoiden blogeja ja katselee innoissaan kun etelässä laitellaan veneitä jo veteen. Täällä sisämaassa vielä suuri osa on pressujen alla! Taitaa olla niin, että siellä ollaan 2-4 viikkoa meitä edellä.
  Hyvän näköiset purjehduskengät sulla! Mistä löysit? Olen ettinyt itelleni kenkiä jo jonkun aikaan mutta ei vaan tahdo löytyä.
  Mukavaa veneilykesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venemessuilta bongasin. Siellä olen tosin huomannut, ettei messuille oteta tai tilata naisten koossa kuin 36-40 joten ostin tällä kertaa miesten kengät. Suosittelen vahvasti purjehduskenkien hankkimista sillä sen lisäksi, että niissä on pito parempi, niin ne on muotoiltu niin, ettei niillä kompastu plogeihin tai muihin kannella sijaitseviin ulokkeisiin (joita on paljon).

   Poista
 2. Jee, tekin olette pääseet merelle, mahtavaa! Kyllä tuo Lady vaan on kaunos ja sulavalinainen neito. Ihanaa päästä yhdessä taas merelle <3!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesä 2018

Ångestö MK

Kifskär itäsatama, Merikarhut