(2012) Ruhnu - Pärnu (Viro)

Ruhnun kirehdittiin kovien myrskytuulien jälkimainingeissa hyvää kyytiä. Pelkällä isolla surfattiin reissun toppivauhdit yli kymmenen solmua. Pitkä matka taittui siis iloisesti Ruhnuun.
Ruhnu on helppo satama ja omaa loistavat fasiliteetit sekä hyvän satamakapteenin. Aivan loistavan saunan (20€/ h) lisäksi rannassa on baari joka aukeaa vasta kahdeksalta illalla kun veneet alkaa rantautua ja yhteysvene saapuu. Ravintolasta saa päivittäin vaihtuvan menyn mukaan erinomaista ruokaa ja hyllyssä on hyvää punaviiniä. Jälleen saimme jsyyn ihmetellä Saksan takaperoisuutta kun edes maailman suurimmilla messuilla ei käy luottokortti, mutta itämeren syrjäisimmälläkin saarella voi operoida ilman käteistä, ilman ongelmia. Ruhnu on näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka. Saarella ei ole mitään muuta nähtävää kuin pieni puukirkko ja jännittävää ääntä pitävä hiekkaranta, mutta lämmin tunnelma ja ystävälliset ihmiset jättävät kävijöihin pysyvän jäljen.
Runhusta lähdettiin myötäisissä ja kevyissä tuulissa kohti Pärnua. Yksi lasten lempparimestoista (ja aikuisten). Tilava satama ja fasiliteetit kohdallaan.  Saavuttiin ihan kohtuullisissa myötätuulissa ja spinaakkerilla lähes satama-altaaseen saakka. Olimme jälleen poikkeuksellisia suomalaisia kun purjehdimme! Ensimmäisellä kerralla Pärnun saunassa ihmeteltiin miten suomalaiset purjehtii kun yleensä suomijannu hiipii paikalle koneella. Nyt nautimme Pärnusta muutamia päiviä ja toivomme, että saamme mukaan muutaman ihanan ystävän.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kifskär itäsatama, Merikarhut

Matgruvan, Tammisaaren kansallispuisto. Merikarhut

Irisholm. Oi mikä paratiisi!