Kuresaare Retroilee

Heti kohta vierasvenesatamasta lähdettyä törmää linnan muuriin ja kaikkeen se sisällä ja ulkona. 
JohnBullin (hyvä juustokeitto ja olut) jälkeen vastaan tulee Kuursaal. Rakennuksessa on monen muun lisäksi kaksi minua kiehtovaa liikettä. (Ja tämä hauska ovi... näitä näkyy Virossa enemmänkin. Vähän ehkä hankalakulkuisia...)


Retroruum on aika pieni vaatteisiin erikoistunut liike. Hyvin hintatietoinen paikka, täytyy sanoa, mutta hyväkuntoista tavaraa toisin kuin joskus meillä kotimaassa. Tekstiilejä oli tuolta kaksikymmenluvulta aina kahdeksakymmentälukuun. Ehkä tunnelma oli pääosin siinä viisikymmen-, kuusikymmenluvulla.


Esillepano ja sommittelu oli kivaa.


Retroruumin jälkeen siinä Kuursalin keskiterassin vasemmalla puolella oli huonekalujen antiikki liike. Edelleen hyvinkin hintatietoisia, mutta ihan poskettoman hyväkuntoista tavaraa. Olisi kuulkaa ollut rahtilaivalle käyttöä nyt! 


Tämä on sitä hyvää yrittämistä. Käytetään positiivisella tavalla hyväksi autenttista ympäristöä. Jotenkin kaupungissa on sellainen ilmapiiri, että se ruokkii tällaista ennakkoluulotonta ja rohkeaa tekemistä. Se on myös hyvin luontevaa, eikä häiritse paikan henkeä.


Kiva lamppu...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kifskär itäsatama, Merikarhut

Matgruvan, Tammisaaren kansallispuisto. Merikarhut

Irisholm. Oi mikä paratiisi!