(2012) Gotlanti jatkuu... (Ruotsi)

Gotlantiin purjehdus kesti noin 16h. Riittävästi. Saavuimme yöllä Visbyn satamaan. Saman suun kautta kulkee myös Destination Gotlannin lautat. Kartta kuitenkin paimensi kulkemaan samasta reiästä satama-altaan perälle. Siellä olikin kaupungin sykkeessä vieraslaiturit. Poijukiinnitys. Poijut on aika lyhyellä ja parin satamamanööverin jälkeen päädyimme siihen ihan ensin poimittuun poijuun. Satamassa oli vielä puoli neljän aikaan yöllä melko meno ja jäimmekin kauimmaiseen laituriin. Meno onneksi jäi sunnuntain vastaiseen yöhön ja seuraava yö oli rauhallinen.


Kaunis kaupunki jossa vietimme muutaman päivän. Mainittavaa on vielä se, että Visby on melko kallis. 530kr kaksi yötä ilman sähköä. Hintalaatusuhde ei ihan ollut paras mahdollinen. Visbyyhyn ei ole pakottavaa tarvetta mennä uudelleen, mutta ehkä Gotlantiin muuten?


Kaunis puisto, josta mukava näkymä ylös kaupunkiin. Erityisesti pidin kaupungin "terveyspolusta" jolla oli ilo lenkkeillä. Ihmiset olivat ystävällisiä ja väkeä oli maltillisesti. Täällä ei tarvinnut juosta naama väärällä, kuten kotona.


Kävelyretki ylös. Ei hullumpi näkymä näillä asukkailla. Taidan ymmärtää, miksi ihmiset viihtyvät täällä. Miltähän tämä näyttää talvella?Visby jätettiin tiukan sumun vallitessa. Varovasti saaren reunaa pitkin päästiin merelle ja ilma alkoi selkiintyä.  Säähän mahtui taas melkein kaikki eri vaihtoehdot ja kryssimme koko matkan iloisella mielellä. Matkan kesto oli vähemmän kuin edellinen purjehdus, mutta pitkä päivä kuitenkin.

...jatkuu...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kifskär itäsatama, Merikarhut

Matgruvan, Tammisaaren kansallispuisto. Merikarhut

Irisholm. Oi mikä paratiisi!