Ah Ahvenanmaa! Säitä pidellessä.

No, mutta kaikkihan tuntevat Ahvenanmaan ja Maarianhaminan.
Vai tuntevatko kuitenkaan?


Aloitimme aamun ihan hullun aikaisin. Iltapäivästä/illasta alkaisi puhaltamaan etelä-lounaasta kohtuullisen kovaa, joten tarvitisimme suojaisan sataman. No kuinkas muuten... Livuimme Storogskäristä aamutunneilla kohti Marist kohtuullisen kivassa seitsemän solmun vauhdissa. Yhdellä halssilla, rauhassa.

Maarianhamina on meille tuttu kaupunki nimenomaan purjehduksen kautta. Olimme ensimmäisen kerran veneillen Ahvenanmaalla 2004. Se jäi meidän sydämiimme ihanana kesäkaupunkia joka tämäkin on taskuunmenevä.Täällä kiinnitytään paaluihin ja ne tulevat Ladylla aika pitkälle veneen kylkiin saakka. Täällä voit myös varata etukäteen paikkoja, mutta onneksi tämä ei koske suurinta osaa paikoista, jolloin jää valinnan vapaus. Paalut ovat kuitenkin haasteelliset rantautumisessa ja täällä näkee aikamoisia temppuja kun niiden väliin koitetaan temuta.
Lasten mielestä ihan parasta Maarianhaminassa on se risteily joka tulee kaupan päälle kun maksaa (suolaisen) hinnan. Meiltä tänä vuonna sesonkihinta oli 34€. Hintaan kuuluu suihkut, saunat, wc:t ja jätehuolto. Pesukoneet maksavat erikseen; 5€ koneellinen ja 5€ kuivuri. Varaukset satamakonttorista.
 
 Laivalla otettiin tietysti buffet, jonka kalapöytä oli erinomainen. Isoa plussaa sai myös jälkiruoalla tarjotut mansikat.

Oi, miten innoissaan tuo pikkumies oli! Pitihän sitä tietenkin saada makee ihomaalaus ja kaikki!


Maarianhamina on palvellut meitä ennenkin hyvin. Yhtenä vuonna tytär kärsi jo ties kuinka monetta angiinaa johon haettiin lääkäriltä apua. Tyttö reppana makasi kuumeisena sylissä, kun tuolloinkin käväisimme päiväristeilyllä. Tällä kerta kukaan ei ollut onneksi sairaana.


Pitää tunnustaa, että tällä laivalla on paljon paremmat lasten puuhahuoneet, kuin muilla laivoilla. Iso pallomeri, leikkitila, ja leffahuone. Siistii.

Ja sotasaalis. Näillä tankataan venettä taas toviksi. Lapsille absurdi määrä namusia ja huomenna kaupasta liikaa limukkaa. :)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kifskär itäsatama, Merikarhut

Matgruvan, Tammisaaren kansallispuisto. Merikarhut

Irisholm. Oi mikä paratiisi!