Kesä 2018

Heippa!

Aika taas kirjoitella blogia. Talvi on sujunut pitkästi ja kylmästi, mutta jännän äärellä.

Meillä on nykyisin koira. Puolivuotias Coton De Tuléar Lulu.


Lulu on erittäin viehättävä tyttö. Hän on huumorintajuinen ja ystävällinen sekä fiksu.


Lulu rakastaa ihmisiä ja nukkumista, keppejä ja nurmikkoa. Myös temput ja makupalat on tytön lempparijuttuja.


Lulu on koko perheen lemmikki. Se rakastaa jokaista omalla tyylillään ja näyttää sen. 


Mikään ei ole niin ihanaa, kuin pikkuinen hurtta vastassa kotona. Pitkän päivän jälkeen saatu varaukseton rakkauden purskaus auttaa jaksamaan taas seuraavaan päivään.

Tuleeko Lulusta venekoira? No kun hän on muutaman kerran käynyt veneessä, niin hyvinhän tuo on mennyt. Tosin moottori ei ole ollut käynnissä, eikä vene ole turhan paljon kallistellut. Saas nähdä. Tuo jännittää autossa jonkin verran, joten oletan, että venettäkin jännitetään ainakin vähän.

Sen lisäksi, että pikkukoira on vaatinut jonkin verran varustelua kotiin niin venettäkin täytyy varustaa pientä hurkkua varten. Hänelle on hankittava oma peti. Melkein mikä tahansa tyyny kyllä kelpaa, joten tämä ei maksa kovinkaan paljoa. Mutta sitten on hankittava matto lattialle. Koiran tassu ei pidä paljaalla lattialla kun mennään vähän vinossa. Ehkä omat ruokakupitkin olisi hyvä ja tavallinen hihna, jolla toisen saa kiinnitettyä turvallisesti veneeseen ja kohteessa. Niin ja liivit on hankittu. Keksin varmasti jotain muutakin, kunhan nyt ensimmäinen veneilyreissu on tehty.


Mutta puhutaan vähän veneilystäkin.
Mihin suuntaatte tänä kesänä? Vai onko niin, ettei vielä ole tarkkaa käsitystä siitä, mitä kesä tuo tullessaan? 

Me ajattelimme mennä säiden mukana Viroon ja ehkä Latviaan. Sää on se, joka määrittelee osittain menemistä ja sen on hyväksynyt vuosien mittaa. Jos emme pääse suunniteltuun kohteeseen, jääpähän nähtävää seuraavaan kertaan.

Mutta mihin me menisimme tänä kesänä? 
Ventspils. Siinäpä vasta kohde! Satama oli vuosia, vuosia sitten kamala, mutta itse kohde oli uskomaton! Satama on ilmeisesti edelleen pääsääntöisesti samassa kunnossa.
Mutta Ventspils on lapsiperheille suunnattu kesäkaupunki. Siellä oli tuolloin tekemistä isosta pienempään lapseen. Nyt, kun lapset ovat jo isohkoja, niin siellä on edelleen tekemistä. Vanhin on jo seitsemäntoista ja keskimmäinen täyttää viisitoista. Nuorimmalle siellä on paljon nähtävää. Hän on vasta kohta seitsemän.

Sinne me ajattelimme mennä. Mutta niin kuin sanoin niin paljon riippuu säistä. Viron puolelle nyt ainakin mennään. Olisi Merikarhujen kesämiittikin Kärdlassa. Sinnekin voisi mennä.

Viime vuonnahan kiersimme karhujen saarikohteita. Se oli kyllä hienoa, sillä kohteissa oli kaikissa sauna ja mahtavat puitteet. Merikarhujen saaret on takuuvarmoja kohteita. Ja niin pitää ollakin.

Meidän retki Viroon olisi siis ihan paikallaan. Olemme käyneet keskimäärin joka toinen vuosi Virossa. Nyt sen huippuhetki voisi olla tuo Latvia. Sinne on pitkä matka. Kauas on. Mutta olen valmis vähän kärvistelemään kohteen vuoksi. Tsekkaa ihmeessä Google Mapsista. Siellä on pari kivaa kuvaa ja kartalle tägätty tekemistä.

Kesä tuo tullessaan muitakin uusia tuulia kuin koiruuds. Venekerhomme on ottanut kokeiluun saarikohteiden jakamisen toisen venekerhon kanssa. Siinä on hyviä ja huonoja puolia. Hyvää on se,  että jos jaksaa purjehtia niin heillä on hieno kohde jossa voisi käydä. Mutta se on niin kaukana, että purjehtia sinne perjantai iltana... enpä tiedä.  Toisella venekerholla on näin ollen myöskin lupa tulla meidän kohteeseen, joka sijaitsee Kirkkonummella, ihan kohtuullisen matkan päässä. Sinne on vähän hankala tulla, ahdasta ja kivikkoista, mutta kyllä sinne pääsee. Nähtäväksi jää, miten vierailut jakautuvat ja toimivat.

Itse henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tämän kohteiden jakaminen pitäisi ottaa käyttöön kaikkien pääkaupunkiseutujen pursiseurojen kesken, jolloin käyttö jakautuisi tasaisemmin ja kohteita olisi enemmän. Toki joku korvaus kaveriseuran kohteen käytöstä voisi olla paikallaan. Käytetäänhän wc:tä ja puita nuotiolla sekä saunassa. Joku nekin maksaa. Saimaalla tämä toimii loistavasti, miksi ei meilläkin?

Mutta, ihanaa on, että tulee kesä. Tänään päätin, että nyt ON kesä. Joo, on kylmää, mutta eikös kesällä ole? Jos aloitan kesän jo nyt, se pitenee vähän. Helppoa olla jo kesässä, kun tulee ulkoiltua nykyisin useita kertoja päivässä. Näkee konkreettisesti miten silmut kasvavat ja nurmikko vihertää. Ihanaa!

Nyt, menen takaisin vällyjen alle sairastamaan. Flunssa, flunssa, mene jo pois!

Elli

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kifskär itäsatama, Merikarhut

Matgruvan, Tammisaaren kansallispuisto. Merikarhut

Irisholm. Oi mikä paratiisi!