Kesäloman lähestyessä.Nyt on kesälomalla taas uusia paikkoja vaikka millä mitalla. Tarkkaa suunnitelmaa kesälomalle meillä ei ole, koska me menemme säiden mukaan sinne, minne tuuli vie.

Meillä ei siis ole varsinaista reittisuunnitelmaa vaikka Merikarhujen paikkoja me todennäköisesti käydään läpi. Voi toki olla, että loma alkaa Kärdlasta josta vene voisi viedä meidät aina Ventspilsiin saakka taikka suoraan Naissaareen. Ellei sitten tuulet vie heti saaristomerelle päin, jolloin loman aloitus voi olla vaikka Ångestö tai joku muu Karhujen saari.

Suunitelmissa on kuitenkin Naantali, jossa emme ole koskaan käyneet. Turkuun emme todennäköisesti mene (siellä on käyty jo).

Pointti tässä postauksessa oli nyt kuitenkin tiedottaa, että kesällä kirjoitan tänne satasen varmasti meille uusista satamista! Sitä odotellessa...

Voisin kertoilla viime viikonlopusta. No, se oli sellainen normaali viikonloppu. Meitä helli aurinko ja hurjan hyvät purjehdussäät. Menimme tällä kertaa Linlandetiin joka on aivan Skrubbön vieressä Kirkkonummella.


Linlandet on pieni saari, mutta sitäkin mahtavampi. Upea merellinen paikka, jossa ei aika tuntunut käyvän pitkäksi pikkuihmisenkään mielestä. Sen miinuksiin on pakko laskea melko ahdas kääntötila lahden pohjukassa tälle meidän veneelle. Muistutan, että Grace kääntyy kuin Viking Grace... tai mikäkin rahtilaiva. Mutta nyt oli ihanan tyyntä ja pääsimme siihen ainoaan poijuun johon meillä on mitään asiaa.


Emme olisi todennäköisesti päässeet pois, jos olisimme valinneet jonkin toisen poijun. Tai se olisi ollut ainakin todella teatraalinen poistuminen.


Näkymät ympäri saarta ovat uskomattomat. Kuten aiemmin totesin, saari on hyvin merellinen. Laakeita kallioita, pieni "metsä" joka on oikeammin pari puuta ja katajaa. Grilli paikkoja kaksi. Toinen on hiiligrilli laen päällä. Upealla paikalla. Toinen on tämän ns. metsän keskellä.


Yllä näkymät saunasta. Ei paha. Alhaalla saunarakennus.


Saunoimme ja nautimme kesäisestä säästä. Unohdin (taas) kameran kotiin, joten nyt on tyytyminen näihin kännykän kuviin.

Nautimme koko porukka. Ei tarvinnut juurikaan tapella teininkään kanssa. Pelasimme, nauroimme, olimme hippaa ja mitä vielä. Niin! Haavistelimme lammikosta maailman pienimpiä kaloja.Saarella kukki monen monta erilaista horsmaa joista tässä pari. Ruohosipuli oli nätissä kukassa myös.
Sunnuntaina lähdimme melko ajoissa kotisatamaan ja ratkaisu oli hyvä. Saimme myötätuulen (8-10m) joka vei meidät todella vauhdikkaasti perille. Meidän pikkuihminen täytti kuusi! Uskomatonta miten aika juoksee!! Vastahan hän oli vuoden ja kiersimme Itämeren. Kuin eilen.


Ensiviikolla onkin jo Juhannus ja kesäloma on taas viikkoa lähempänä. Jee! Juhannuksen olemme nyt jo perinteeksi tulleena olleet Gölisnäsissä, mutta saa nähdä miten tänä vuonna käy. Se lupailee täyttä vastatuulta. Ei paljon huvita kryssiä sitä matkaa. Olisimme perillä vasta yöllä. :) Mutta katsotaan mitä tehdään. Palailen asiaan viimeistään kesäloman alussa.

Mukavaa Juhannusta toivoopi Gracen miehistö

Kommentit

  1. Aivan ihania kuvia. Paikka näytti tosi viihtyisältä. Innolla odotan lisää postauksia uusista paikoista =D. Ihanaa lomaa teidän venekunnalle <3.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kifskär itäsatama, Merikarhut

Matgruvan, Tammisaaren kansallispuisto. Merikarhut

Irisholm. Oi mikä paratiisi!