Kesälomaa kohti, kohti Riianlahtea

Kevät ja tämä alkukesä on ollut niin kylmä, ettemme ole veneilleet juuri lainkaan. Aikaisin keväällä kestää pienen kylmyyden kun tietää, että kyllä se keli siitä lämpenee.
No ei ole lämmennyt.

Kippari vei joukon urheita sotureita Tallinnaan tutustumaan niin rata-autoiluun kuin keilan kaatoon. Sen jälkeen ei ole Lady liikkunut. Tämäkin liikutus tapahtui jo helatorstain pitkinä vapaina.

Nyt kuitenkin on aika pakata kamppeet ja siirtää ajatukset kohti kesälomaa. Saimaa ja läntinen meri jäivät kakkoseksi etelän lämmölle.
Olemme aiwan vakuuttuneita siitä, että Riianlahti on lämmin ja lähes helteinen kohde ja sitä me nyt tarvitsemme. Reittisuunnitelma valmistuu merimailien mukaan ja tarkentuu aina pilvenhattaroita peilaten.

Riianlahti on meille tuttu. Olemme purjehtineet sen yhden kerran kokonaisuudessaan. Pysähdyimme jokaisessa satamassa ja huomasimme, ettei se todellakaan ole tarpeellista. Joka satamaan ei kannata mennä! :D
Sitäkin useammin olemme kuitenkin sivuuttaneet sitä ja viimeksi toissakesänä, jolloin kiersimme Itämeren rantakaupunkeja.

Nyt ehdottomia kohteita ovat mm. Riga ja sieltä luontevasti Jurmala, Pärnu, Haapsalu (johon menemme todennäköisesti Inkoosta tai Hangosta suoraan), Kuresaari, Kihnu tai Ruhnu (ellei molemmat), Salacgriva ja muutama muu paikka.

Latvian huippukohde Ventspils jää varmasti koluamatta, sillä se on Latvian "väärällä" puolen, mutta suosittelen sitä muille vahvasti. Varsinkin lapsiperheille, joskin satama on kurja ilmestys.

Pitemmittä puheitta nokka kohti lämpöä!

Rakkauvella
Elli ja koko muu venekunta

Kommentit

  1. Voi onpa kiva kohde teillä tiedossa! Toivottavasti etelässä on paremmat säät kuin täällä meillä. Meillä on myös vene ollut tiukasti laiturissa sen jälkeen kun se vihdoin saatiin veteen. Olis varmaan pitänyt päästä jo silloin huhti-toukokuussa menemään, että olis jotain maileja saanut jo kerrytettyä. 3 viikkoa onneksi vielä omaan lomaan. Luulisi tuon tilanteen parantuvan siiheksi. Aurinkoista ja lämmintä lomaa mukavien tuulien siivittämänä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kifskär itäsatama, Merikarhut

Matgruvan, Tammisaaren kansallispuisto. Merikarhut

Irisholm. Oi mikä paratiisi!