Lohilahti - Juuvinsaaret


Lähes kaikki käymämme kohteet on Pidä Saaristo Siistinä Ry:n ylläpitämiä. Nämä paikat on ihania, siistejä ja niissä on juuri ne palvelut, joita me kaipaamme. Huussit, roskakatokset, puita ja nuotiopaikat. Täällä Saimaalla kaikista löytyy pieniä yhtäläisyyksia. Kuten kuvassa yllä, koukut. Melkein tekisi mieli ottaa mukaan matkamuisto, mutta sen sijaan taidamme tyytyä muutamaan kuvaan.


Juuvinsaaret on hieno kaillioinen paikka. Suurin osa näistä paikoista on hiekkarantaisia lapsiystävällisiä paikkoja, mutta joukkoon mahtuu muutama Juuvinsaarien kaltainen kalliosaarikin. Juuvinsaaret on hämmentävän kaunis paikka. Nuotiopaikka ja huussi. Hyvät poijut ja hyvä laituri. Suojaisa lahti.

Tämän järvimaiseman parhaita puolia on ihmiset. Olemme törmänneet moneen, jotka tulevat joka vuosi takaisin tänne. Ihmisiä, jotka asuvat merenrannalla. Täällä olemme kaikki samalla viivalla. Olemme tuntemattomia, mutta tunnemme toisemme. Istumme tulilla yhdessä, juttelemme edellisvuoden sienisadosta laiturilla ja paimennamme yhdessä lapsiamme. Täällä olemme saman arvoisia. Kunnioitamme samoja asioita ja haluamme kaikki samaa. Olla ja nauttia. Kitarat kaivetaan piiloistaan ja lauletaan Saimaasta, iloista ja suruista. Lisätään puita nuotioon ja otetaan vastaan ne viimeisetkin saapujat. Pidetään tulta yllä, että kaikki saa makkaransa lämmitettyä.


Kaikenlaisia ystäviä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kifskär itäsatama, Merikarhut

Matgruvan, Tammisaaren kansallispuisto. Merikarhut

Irisholm. Oi mikä paratiisi!