Grace. Kaunis. Katso vaikka...

Postasin tässä viimeksi veneen laskusta ja sitä edeltävistä töistä.Tämä postaus keskittyy nyt täysin siihen, miten kaunis vene on ja miten kivoja kuvia Katinka on siitä saanut sunnuntaina.Aloitetaanko vaikka ihan siitä, kun oltiin vielä maissa ja lasku oli vielä vähän epävarmaa. Tyttäremme tättähäärä tarkasti, että kyljet kiiltää riittävällä tasolla.Kyljet kiiltää. Köydet, fendarit ja ankkuri on paikoillaan ja vene on valmis vesille laskuun.


Auto on tullut paikalle ja lasku voidaan aloittaa. Yhtenä varmana kevään merkkinä voidaan pitää Suomenojan vakituista vierasta, Kuljetus Karttusta. Karttunen ja muuttolinnut on meille lintubongareille merkki kesän alkamisesta.


Ystävämme Sakke the Engineer on mukana varmistamassa, että hommat sujuu moitteetta.


Vene ilmassa ja liike suuntaa lavalle. 

 

Ihan ei Lady mahdu lavalle. Nippa ja nappa köli ylettyy lavalle. On se vain pitkä.


Lyhyt matka talvisäilytyspaikalta laskupaikalle ja kohta Lady on vedessä. Pikkuisen häiritsee veneilijäkollegan ajatusvirhe, kun on pysäköinyt uskollisen paattinsa huoltolaituriin, jossa siis on pysäköinti kielto. Mutta kaikkihan ei osaa ajaa autoakaan, joten minkäs teet.


Tässähän tämä näkyy koko komeudessaan. Ja myöskin se, että pitää vähän miettiä miten venettä veteen laskee, kun se kollega on tuon omansa tuohon parkkeerannut...


Katinkan erittäin hieno oivallus kuvakohteesta. Tässäpä todiste, että on taas meidän perheellä kamala kiire vesille, kun ei ole jäätkään ihan kokonaan lähtenyt.


Ennen omaan laituriin siirtymistä, Saken ja keskimmäisen kipparin avustuksella Lady parkkeerasi hetkeksi vielä Suomenojalle.


Nämä pielet on siis nyt juurikin kunnostettu. Ihan kivannäköistä. Hyvä kuva Katinkalta.


No niin. Matka halki jäiden, kohti kotisatamaa... Sieltä löytyi kuin löytyikin suhteellisen avoin reitti. Matka kotisatamaan on onneksi aika lyhyt.


Kotisatamassa ja omalla paikalla! 


Turvavälineet kunnossa.


Muuten vaan kiva kuva... 
Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kifskär itäsatama, Merikarhut

Matgruvan, Tammisaaren kansallispuisto. Merikarhut

Irisholm. Oi mikä paratiisi!