EPS syyspurjehdus, kisa jota me emme voittaneet!

Seuramme syyspurjehduksesta on tullut meille perinne. Olemme nyt kolmatta kertaa mukana tavalla ja toisella. Tänä vuonna miehistössä oli kipparin ja minun lisäksi vain yksi vieraileva tähti koska miehistöön mukaan palkattu kahvinkeittäjä oli mukamas kuumeinen... valehteli kuitenkin... jänisti!


Normaaliin kisarutiiniin kuuluu, että lähtöön valmistaudutaan huolella. Ihan kuin mihin tahansa kisaan. Mekin valmistauduimme... tavallamme ja kippari ihan oikeastikkin.


Rata oli tutkittu ja painettu mieleen, ravitsemus huolehdittu, nesteytys oli kunnossa, asenne kohdallaan. Kisa saattoi alkaa!


Sää lupasi seesteistä purjehdusta, mutta se oli ihan hyvä toimintasuunnitelma minulle. Voisin näpätä "pari" kuvaa siinä sivussa kun Lady kurvaisi voittoon.


Kisa oli oikeasti ihan hauska. Veneet olivat suhteellisen lähellä toisiaan koko ajan ja vastustajat olivat käsivarren mitan päässä.


Ihan pieni tuulenvire auttoi meitä paljon ja olimme jo ihan kohtuullisilla sijoilla.


Maston vire ei ainakaan ollut kisan menestyksen syy eikä seuraus.


Ajoittain oli lämmin. Saattoi hetken olla lyhyessä hihassakin, mutta syksyinen totuus kyllä tuiversi paidat takaisin päälle.

Hyvä sijoitus vaihtui sitten tuulen metsästämiseksi... Kuten alla näkyy meillä oli ajoittain ihan menevät 0,96kn.


Reittisuunnitelmaa oli päätetty lyhentää jo heti kipparikokoukseen. Vielä olisi voitu lyhentää, mutta siihen ratkaisuun ei päädytty ja kisasimme maaliviivoille asti.


Maalia lähestyttäessä avautui eteemme uskomaton sarja tapahtumia ja kohtauksia. Upeita kisatilanteita tallennettiin erään perämiehen kameralle melkoinen määrä.


Tilanteita riitti kun kevyt tuuli pakotti veneitä hakemaan pienimpiäkin tuulenvireitä epätoivoisistakin paikoista.


Lady jäi auttamattomaan loukkuun ja veneitä lipui ohitsemme vasemmalta ja oikealta.

Veneet ylittivät maaliviivat hyvin lähekkäin. Upeita kuvia, upeita veneitä.

Tämä kilpailu oli huonosta sijoituksesta huolimatta voitto meille. Meillä oli mielettömän kivaa. Purjehdimme melkein tosissamme ja tekemistä oli koko ajan. Ongelmitta ei selvitty, mutta miehistö pystyi puhaltamaan yhteen hiileen vaikka emme ole tällä kokoonpanolla koskaan purjehtineet. Sääkin oli mieletön. Alkusyksyinen ja kaunis.


Tulkaa ensivuonna mukaan!

Kommentit

  1. Näyttää tosi hauskalta ja eihän se voitto ole pääasia, vaan osallistuminen ja mukava yhdessä olo =D.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kifskär itäsatama, Merikarhut

Matgruvan, Tammisaaren kansallispuisto. Merikarhut

Irisholm. Oi mikä paratiisi!