Juhannus, Gölisnäs

Torstain lomapäivä vietettiin ankarasti pakaten, lastaten ja valmistautuen Juhannukseen merellä. Kippari kävi tekemässä työpäivän ja minä ja lapset otettiin lomapäivästä kaikki irti ja kurvattiin Espooseen Eps:n rantaan veneelle jo ajoissa.
Suunnitelma oli, että pikkukippari nukkuu päiväunet veneessä ja minä järjestän silläaikaa tavarat. Kun Kippari sitten tulisi veneelle, olisimme jo valmiita matkaan. No ei se ihan niin mennyt, mutta päästiin lähtemään kohtuullisessa ajassa, joten ihan hyvin se sitten meni.
Tuuli oli mainio ja sen suunta ajoittain täydellinen. Hiukan tuhruinen keli, mutta sepä ei tätä menoa haitannut. Vielä satamasta lähteissä ei ollut varmaa, mihin mentäisiin, mutta suunta oli jo tiedossa. Koska tuuli kuljetti hyvää kuuden solmun keskivauhtia niin päätimme ottaa kiintopisteeksi Gölisnäsin, jossa ystävät jo odottelivat malttamattomana. Hiukan mietittiin, että kuinka tiukkaan Gölis olisi pakattu. Ja olihan se.Kuudessa tunnissa Lady oli pyyhkäissyt Inkoon Gölisiin. Noin kymmenen minuutia ennen rantautumista, laittoi ystävä mulimediaviestin jossa oli kuva ainoasta tyhjästä paikasta. Se olisi varattu meille, mutta tiesimme että meidän edellä kurvaillut vene veisi sen. Niinpä osasimme odottaa pientä "sovittelua" että mahtuisimme laituriin. Ja sovittelua se olikin. Kiitin mielessäni kapeaa venettämme ja iloitsin siitä, että kaikkien yhteisellä panostuksella, mekin mahduimme laituriin. Jei! Onneksi on monts fendaria ja luja usko.Näkymä yllä on Gölisin pikkusaunan laiturilta. Tuolta uimalaiturin takaa tullaan Gölisnäsin rauhalliseen lahteen sisään.

Liittäisin huikeita tunnelmia tähän postaukseen jos voisin. (Ja näin jälkikäteen voin!) Emme ole koskaan viettäneet täydellisempää Juhannusta. Kokko oli kaunis. Savikiekolta soi Georg Otsia ja muita glassikoita ja terassilla tanssittiin.Aivan suunnittelematta, hyvällä mielellä ja iloisissa tunnelmissa. Lapset tanssivat aikuisten kanssa ja aikuiset löysivät toisensa uudelleen. Aivan upeaa yhdessäoloa.Huomaatteko, miten tabletin huikean hyvä kamera melkein saa kokosta kuvan! :)Inkoon paras sauna. Gölisnäsin pikkusauna. Vaatimattomat 10€/h yksityissauna ja joka ilta luonnollisesti 1€/hlö yleinen saunavuoro. Se oli tällä kertaa isossa saunassa, josta ei nyt ole kuvaa.No nää on mun kuudeneuron kroksit. Hyvät, mutta ei niin hyvät kun voisi. Elämä on ja nää saanyt kelvata tälle perämiehelle.Gölisnäsillä on tärkeä paikka meidän sydämessä ja tälläkin kertaa se ylitti odotuksemme.
Rauhallista loppupäivää ja mainiota ensiviikkoa.
Gölisin valtavat lihansyöjäkasvit. Yllättävän tarkkaa kuvaa näin talbeltilta!Pakollinen kesään kuuluva pelargonia. Ainoa, mutta sitäkin kauniimpi istutus Gölisissä.

Tässä kuvat. Seuraavalla kerralla, koitan saada kuvat heti postaukseen ja koitan kuvata oikealla kameralla. :)

Kommentit

  1. Hyvää Juhannusta teille :-). Juhannusaaton sää oli todella kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli aivan ilmiömäinen sää ja upea Juhannus. Valitettavasti en saanut tähän kuvaa vielä, mutta päivitän niitä kunhan vain ehdin. Testasin tabletilla kuvaamista ja niiden liittämistä tänne, mutta eipä onnistunut. Kuvaan siis jatkossakin kameralla ja lisään kuvat jotenkin muuten. Taidan ottaa kannettavan koneen lomalle mukaan, että saan edes jotain kuvia heti lomilta. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kifskär itäsatama, Merikarhut

Matgruvan, Tammisaaren kansallispuisto. Merikarhut

Irisholm. Oi mikä paratiisi!